Tuesday, 05 March 2019
Patērētāji Spānijā uzticas FSC, lai ar saviem pirkumiem palīdzētu saglabāt mežu

(© FSC Spānija)© FSC Spānija

Sabiedrisko pētījumu un konsultāciju uzņēmums Globescan nesen veica pētījumu par Spānijas tirgu. Lai gan lielākās rūpes par vidi Spānijā ir saistītas ar klimata pārmaiņām, šī pētījuma rezultāti apstiprināja, ka meža saglabāšanu nākamajām paaudzēm Spānijas sabiedrība uzskata par būtisku.

Spānijā patērētāji arvien vairāk interesējas par meža saglabāšanu, un kā caur savu izvēli iepirkumos viņi to var sekmēt. Šādus secinājumus ļauj izdarīt plaša tirgus pētījuma rezultāti. Pētījumu veica FSC un konsultāciju firma Globescan. FSC Spānijas birojs un Globescan nesen prezentēja šos rezultātus Karlosa de Amberesa (Carlos de Amberes) fondā Madridē.

“Pētījuma rezultāti norāda uz pieaugošām bažām par meža saglabāšanu”, sacīja FSC Spānijas izpilddirektors Gonzalo Anguita. “Šie dati ir ļoti nozīmīgi, jo tie norāda, ka četri no pieciem spāņiem vēlas, lai uzņēmumi nodrošinātu, ka to izstrādājumi neveicina meža izciršanu, un trīs no četriem patērētājiem Spānijā vēlas, lai ilgtspējīgi ražotus izstrādājumus sertificētu neatkarīga, uzticama organizācija kā FSC”.

Vairāk nekā divas piektdaļas spāņu norāda, ka ir redzējuši FSC marķējumu, un no tiem katrs otrais izprot FSC misiju. Spānijas sabiedrība vairāk uzticas FSC, nekā valsts institūcijām, uzņēmumiem, zīmoliem, citiem sertifikācijas marķējumiem un NVO. Visbeidzot, FSC rada spēcīgāku iespaidu un piešķir pozitīvāku tēlu citiem zīmoliem, ja tie reklamē FSC vai sertificētus produktus.

Pētījumā secināts, ka 92% patērētāju Spānijā uzskata, ka mums ir jāsaglabā meži nākamajām paaudzēm, un 86% vēlas, lai uzņēmumi garantētu, ka kokmateriāli un papīra izstrādājumi neveicina atmežošanos.

Atbalsts uzņēmējdarbībai

Pētījuma tapšanā piedalījās nozīmīgu uzņēmumu vadītāji, no kuriem daži skaidroja, kāpēc viņi jau daudzus gadus atbalsta FSC sertifikāciju.

Marija Kuintina (María Quintín), Carrefour España Korporatīvās sociālās un vides atbildības direktore, paskaidroja: “Mēs vēlamies aktīvi sadarboties, lai ar visām mūsu darbībām aizstāvētu ilgtspējīgu attīstību. Lai to panāktu, viens no mūsu uzņēmuma mērķiem ir kļūt par pasaules līderi pārtikas produktu virzībā uz ilgtspējību.”

Pamatojoties uz šo apņemšanos, ceremonijas laikā tika parakstīts nolīgums: Carrefour veicinās FSC sertificētu mežu atjaunošanu ar vietējām sugām Cepedas apkaimes mežos. Šie meži atrodas netālu no Pontevedras, Galīcijas autonomajā apgabalā.

Savukārt Viktors Markos San Pedro (Víctor Marcos San Pedro), Tetra Pak Iberia direktors vides jautājumos, norādīja: “Ilgtspēja ir mūsu biznesa pamatā, lai būtu priekšā konkurentiem”. Tam kā pierādījumu viņš minēja, ka Spānijā visu iepakojumu pilnīgi visa kartona izcelsme ir FSC sertificēta.

Penguin Random House Publishing Group Korporatīvās komunikācijas direktore Karlota del Amo (Carlota del Amo) norādīja, ka viņas uzņēmumu grupa stingri atbalsta FSC: “Uzņēmumi ir atbildīgi par vides ilgtspējību. Turklāt mūsu gadījumā šī apņemšanās ir vēl svarīgāka, jo mūsu nozare ir daļa no mūsu sabiedrības kultūras sistēmas. Mums ir arī jāpatur prātā, ka, tā kā mūsu nozarē ir nepieciešams tik daudz izejvielu no tādiem dabas resursiem kā meži, mums ir jābūt vēl jutīgākiem attiecībā uz šiem resursiem. Tas nozīmē, ka mums obligāti jābūt sertifikātam, kas nodrošina pareizu izsekojamību visā ražošanas procesā, un tieši to mums sniedz FSC sertifikācija.”

Jauni sertifikāti

(© FSC Spānija)© FSC SpānijaPapildus Globescan ziņojuma prezentācijai, Karlosa de Amberesa fonda pasākumā bija arī iespēja iepazīstināt ar uzņēmumiem, kas savu darbību pielāgojuši FSC standartu prasībām un tādējādi ir ieguvuši piegādes ķēdes sertifikātus. Jaunie sertifikāti tika iesniegti uzņēmumiem Textil Santanderina, Intasa, Pladur Gypsum, Greenalia un International Paper ražotnei Madridē.

Žurnāli atbalsta FSC

FSC Spānijas birojs šo sanāksmi izmantoja arī, lai īpaši pateiktos diviem žurnāliem – Ballena Blanca (Baltais valis) un Anoche Tuve un Sueño (Man vakar bija sapnis), kuri savus izdevumus drukā pilnībā uz FSC Recycled papīra.